Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τους δείκτες να ετοιμάζονται να καταγράψουν κέρδη 9% για τον Οκτώβριο. Μικρή πτώση για αργό πετρέλαιο και χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι για το γεν.

Oριακά υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, οδεύοντας προς τον καλύτερο μήνα των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 17.754 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 5.080 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,02% στις 2.089 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,2%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,2%, έναντι 0,4% τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, το γ' τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 0,6% τα εργατικά κόστη, με το μέγεθος να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,33% στα 45,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,37% στα 1.143 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της AbbVie πραγματοποιεί άλμα 10% μετά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Κέρδη 1,5% καταγράφει η μετοχή της Chevron. Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την απόλυση ως και 7.000 εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v