Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά το ΑΕΠ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Κάτω από τα 1.160 δολάρια υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,093 διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρές απώλειες για το αργό πετρέλαιο. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της GoPro.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1,5% το τρίτο τρίμηνο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 17.750 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,3% στις 5.080 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,11% στις 2.088 μονάδες. 

H αμερικανική οικονομία αναπτύχθημε με χαμηλότερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο, με τη μικρότερη αύξηση στα αποθέματα των επιχειρήσεων να επιβαρύνει το ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 1,5%, έναντι 3,9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 24 Οκτωβρίου, στις 260.000. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,093.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,20% στα 46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,96% στα 1.153 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της GoPro βουτάει 18%, μετά τα αδύναμα αποτελέσματα τριμήνου και τις υποβαθμίσεις από αναλυτές. 

Kέρδη 7% καταγράφει η Allegran, μετά την ανακοίνωση ότι βρισκεται σε συνομιλίες με την Pfizer για πιθανή εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v