Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνάπαυλα στη Wall Street μετά το ράλι

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 2,7% για την Apple. Kέρδη 1% για Goldman Sachs. Μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Hπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 17.654 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 5.029 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,10% στις 2.073 μονάδες. 

«Μετά το μεγάλο ράλι της περασμένης εβδομάδας, η αγορά παίρνει ανάσες και αξιολογεί το outlook για τη νομισματική πολιτική, μετά την ομιλία Ντράγκι και τη νέα μείωση επιτοκίων από την Κίνα», ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Oι κεντρικές τράπεζες θα είναι και πάλι στο επίκεντρο, με τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το outlook τους για την οικονομία έχει αλλάξει», σημείωσε.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 11,5% τον Σεπτέμβριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 468.000, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα μηνών.

Την εβδομάδα αυτή θα ανακοινώσουν αποτελέσματα 150 εταιρείες του S&P 500, μεταξύ των οποίων οι Apple και Exxon Mobil. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε οικονομικά στοιχεία η Xerox και μετά το κλείσιμο θα παρουσιάσει αποτελέσματα η Luxottica.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,74% στα 44,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,19% στα 1.165 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,101.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχωρεί 2,7%. 

Κέρδη 1% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v