Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Αλμα 20% για τη Ferrari. Κέρδη 4% για τη μετοχή της General Motors. Eλεύθερη πτώση 20% για την μετοχή της Valeant. Eνισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 2% για το αργό πετρέλαιο.

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην πρώτη ημέρα της Ferrari στο ταμπλό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της ιταλικής φίρμας πολυτελών αυτοκινήτων άνοιξε στα 60 δολάρια και κωδικό RACE, 20% υψηλότερα από την τιμή εκκίνησης των 52 δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία άντλησε 893 εκατ. δολάρια από την IPO. 

O πρόεδρος Σέρτζιο Μαρκιόνε χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 17.268 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 4.897 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει άνοδο 0,21% στις 2.035 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 45,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,30% στα 1.174 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος κινείται στο επίπεδο του 1,35.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί άλμα 4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Σε ελεύθερη πτώση 20% η μετοχή της Valeant, μετά την δημοσίευση έκθεσης που κατηγορεί την εταιρεία για απάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v