Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στην Wall Street

Mικτά πρόσημα στην Wall Street, με τον Nasdaq να λαμβάνει ώθηση από τα κέρδη στις μετοχές βιοτεχνολογίας. Βουτιά για την μετοχή της Morgan Stanley μετά την ανακοίνωση πτώσης 40% στα κέρδη τρίτου τριμήνου. Πιέσεις στα εμπορεύματα εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική ανάπτυξη.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου υποχώρησαν 40%.

Οι δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση στο κόκκινο, με απώλειες περίπου 0,3%. Ο Nasdaq γύρισε σε θετικό έδαφος λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη 2% του δείκτη βιοτεχνολογίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 17.213 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,36% στις 4.901 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,05% στις 2.030 μονάδες.

H κινεζική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 6,9% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό ήταν μεν υψηλότερο από το 6,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές, αλλά χαμηλότερο από το 7% που είχε καταγραφεί στο β' τρίμηνο.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης NAHB αυξήθηκε κατά 3 μονάδες, στις 64 μονάδες. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2005.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,71% στα 46,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% χαμηλότερα στα 1.177 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 6,9% πραγματοποιεί η μετοχή της Morgan Stanley. H αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε πτώση 42% στα κέρδη τρίτου τριμήνου.

Απώλειες 2,8% σημειώνει η μετοχή της Transocean.

Πτώση 1,2% για τη μετοχή της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v