Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και Wal-Mart «κοκκίνισαν» τη Wall Street

Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street μετά τη Beige Book. «Βουτιά» 10% για τη Wal-Mart. Προβλημάτισαν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Πάνω από το 1,14 δολ. το ευρώ. Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο χρυσός. Κάτω από το 2% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Πτώση κατέγραψε η Wall Street μετά τη δημοσίευση της Beige Book, τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και την υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης του αμερικανικού κολοσσού λιανικής Wal- Mart.

Ειδικότερα, στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η Beige Book όπου μεταξύ άλλων η Fed βλέπει μικρή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του ισχυρού δολαρίου, σύμφωνα με το Marketwatch. Σημειώνεται ότι μετά τη Beige Book διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οχτώ μηνών ήτοι κατά 0,5% έναντι πτώσης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1%, επίδοση η οποία ήταν εντός των εκτιμήσεων.

Επιπλέον, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος και από την υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της Wal-Mart (-10%) με τη μετοχή να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 15 ετών. Η διοίκηση αφού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την παγκόσμια ανάπτυξη, προέβλεψε ότι τα κέρδη του ομίλου θα μειωθούν από 6% έως 12% το 2017 έναντι αύξησης 4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Επιπλέον η διοίκηση ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τάξεως 20 δισ. δολαρίων σε διάστημα δύο ετών.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,92% στις 16.924 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,47% στις 1.994 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 4.782 μονάδες.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 0,8% καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 4,1 δισ. δολ. στο γ' τρίμηνο έναντι ζημιών 470 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στον αντίποδα, πτώση 0,7% σημείωσε η μετοχή της Wells Fargo παρόλο που τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,8 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο έναντι 5,73 δισ. πέρυσι.

Παράλληλα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της JP Morgan Chase, η μετοχή της οποίας υποχώρησε 2%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,66 σεντς, με πτώση 2,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,8% έναντι του ευρώ στο 1,1476 από 1,1380 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1378 έως 1,1481 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε οριακή πτώση 0,1% στα 46,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική ημέρα κατά 1,85% στα 1.187 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 1,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v