Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street, υπό βροχή μάκρο και Q3

Aπώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, υποχωρώντας πιο βαθιά στο κόκκινο μετά την ανακοίνωση της Wal Mart για μείωση κερδών. Βουτιά 8% για την μετοχή. Εχασε τις 2.000 μονάδες ο S&P. Kάτω από το 2% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Ανοδος 0,8% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall Street, με τους δείκτες να διευρύνουν τις αρχικά ήπιες απώλειες μετά την ανακοίνωση της Wal Mart ότι προβλέπει πτώση κερδών ως και 12% για το επόμενο δημοσιονομικό έτος.

O Dow Jones κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 17.007 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,24% στις 4.786 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 1.998 μονάδεδς.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού έπεσε 0,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο. Τον Αύγουστο είχε παραμείνει αμετάβλητος.

Τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης διολίσθησε 1,1%. Ήταν η όγδοοη διαδοχική μείωση του δείκτη σε ετήσια βάση.

Eν τω μεταξύ, οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1% τον Σεπτέμβριο, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα επενδυτικά καταφύγια μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί κάτω από το 2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,144.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 46,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% υψηλότερα, στα 1.175 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Wal Mart βουτάει 8%. Η αλυσίδα λιανικής προέβλεψε μείωση κερδών ως και 12% για το 2017.

Η μετοχή του Twitter καταγράφει άνοδο 3%, μετά την πρόσληψη του Omid Kordestani της Google στη θέση του εκτελεστικού προέδρου. 

Αλμα 22% πραγματοποιεί η μετοχή του Trip Advisor, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την Priceline.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v