Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω «βροχής» από εταιρικά αποτελέσματα. Προς τα 1.170 δολάρια ο χρυσός. Κάτω από τα 48 δολάρια βουτάει το αργό πετρέλαιο. Στο 1,14 ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ηπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις των εταιρειών για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Ο Dow Jones κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 17.079 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα στις 4.834 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,04 στις 2.014 μονάδες.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά για την πορεία των μετοχών στο τέταρτο τρίμηνο, ειδικά μετά την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η Fed όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκίων.

Τη Δευτέρα, αποτελέσματα θα ανακοινώσει η ινδική Infosys. Την Τρίτη θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα τριμήνου η J.P. Morgan, ενώ θα ακολουθήσουν η Bank of America και η Wells Fargo την Τετάρτη και η Citigroup και η Goldman Sachs, την Πέμπτη. Τα κέρδη του τραπεζικού τομέα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,14.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,3% χαμηλότερα στα 47,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,8% ,στα 1.165 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της ECM ενισχύεται 2,4%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία συμφώνησε στην εξαγορά από την Dell έναντι $67 δις

Βουτιά 7,9% πραγματοποιεί η μετοχή της Eli Lilly. H φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δοκιμές σε φάρμακο για την χοληστερίνη. 

Πτώση πάνω από 4% καταγράφουν οι μετοχές των Chesapeake Energy και Transcocean.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v