Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί του Dow Jones

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street με τον Dow Jones να ολοκληρώνει το ανοδικό σερί στις επτά συνεδριάσεις. Ξανά στο προσκήνιο η Κίνα και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Πτώση για το πετρέλαιο, κάτω από τα 47 δολ. Τρίτη ημέρα ανόδου για τον χρυσό.

Τερμάτισε το ανοδικό σερί του Dow Jones

Πτώση σημείωσε η Wall Street με αφορμή τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Κίνα.

Ειδικότερα, ως ένδειξη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της Κινεζικής οικονομίας θεωρήθηκαν τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου από τους αναλυτές καθώς μπορεί οι εξαγωγές να μειώθηκαν μόλις 1,1% ωστόσο οι εισαγωγές κατέγραψαν «βουτιά» 17,7%.

Τα Κινεζικά οικονομικά στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για άλλη μια συνεδρίαση βρέθηκε η επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Σήμερα ο Κεντρικός Τραπεζίτης Bullard υποστήριξε ότι σταδιακά η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια καθώς οι στόχοι έχουν επιτευχθεί.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,29% στις 17.081 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,68% στις 2.003 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,87% στις 4.796 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Johnson & Johnson υποχώρησε 0,6% παρόλο που ο όμιλος ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη γ' τριμήνου. Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,49 δολ. έναντι 1,43 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον μετά το πέρας της συνεδρίασης, εταιρικά αποτελέσματα θα ανακοινώσουν οι Intel (-0,3%) και JP Morgan Chase (-0,4%). Σημειώνεται ότι η Intel τελικά γνωστοποίησε κέρδη ανά μετοχή στα 64 σεντς και έσοδα στα 14,5 δισ. δολάρια.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,67 σεντς, με άνοδο 2,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1384 από 1,1360 την Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1345 έως 1,1412 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε πτώση 0,9% στα 46,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα για τρίτη διαδοχική ημέρα κατά 0,2% στα 1.166 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,05%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v