Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά την Κίνα

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για επιδείνωση της κινεζικής οικονομίας. Υψηλότερα 2,5% η μετοχή του Twitter. Μικρή πτώση για αργό πετρέλαιο και χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη πτώση στις εισαγωγές της Κίνας. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 17.046 μονάδες, ο Νasdaq κινείται 0,53% χαμηλότερα στις 4.814 μονάδες, ενώ ο S&P διολισθαίνει 0,47% στις 2.009 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη και συγκεκριμένα με άνοδο 0,28% στις 17.131 μονάδες.

O James Bullard κάλεσε τη Fed να προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, λέγοντας ότι οι στόχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν επιτευχθεί.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,14.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,17% στα 47,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,13%, στα 1.163 δολάρια.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα απολύσει το 8% του προσωπικού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v