Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβδομη σερί άνοδος για τον Dow Jones

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με μειωμένο τζίρο. Συνεχίζει το κερδοφόρο σερί ο Dow Jones. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα και η επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια. «Βουτιά» 5,1% για το πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall Street με επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και την επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Σήμερα και ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer υποστήριξε πως κατάλληλος χρόνος για την αύξηση των επιτοκίων είναι στο τέλος του έτους όπως άλλωστε προηγουμένως είχαν επιχειρηματολογήσει οι William Dudley, Dennis Lockhart και John Williams.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας όπως των Johnson & Johnson, Intel Corp και JP Morgan Chase.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της National Alliance Capital Markets, «Όσο τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα των αναμενόμενων τότε όλα θα πηγαίνουν καλά. Υπάρχει μια αλλαγή στάσης. Ξαφνικά οι επενδυτές λένε ότι η κινεζική οικονομία δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση, οι αναδυόμενες αγορές επιστρέφουν στο προσκήνιο και το πετρέλαιο δείχνει να έχει ανοδικές τάσεις. Αισιοδοξώ για τις χρηματιστηριακές αγορές, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους».

Ο Dow Jones έκλεισε για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη και συγκεκριμένα με άνοδο 0,28% στις 17.131  μονάδες, ο S&P ενισχύθηκε 0,13% στις 2.017 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 4.838 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος ήταν περιορισμένος καθώς οι περισσότερες τράπεζες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες ήταν σήμερα κλειστές λόγω της Ημέρας του Κολόμβου. Επιπλέον κλειστή παρέμεινε και η αμερικανική αγορά ομολόγων.

Από πλευράς τίτλων, η EMC ενισχύθηκε 1,9% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Dell έναντι 67 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο με αφορμή τη «βουτιά» 5,1% της τιμής του πετρελαίου. Ενδεικτικά οι μετοχές Chevron και Exxon Mobil κινήθηκαν χαμηλότερα 1% και 0.1% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,65 σεντς, με πτώση 2,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1377 από 1,1359 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1359 έως 1,1399 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε «βουτιά» 5,1% στα 47,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.164 δολ./oz.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v