Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά την Κίνα

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της κινεζικής ανάπτυξης. Βουτιά για τη μετοχή της Morgan Stanley, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Πτώση πάνω από 1,5% για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Xαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα αποτελέσματα για την Κίνα, ενώ έχουν το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 17.148 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,36% στις 4.860 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,45% στις 2.020 μονάδες. 

H κινεζική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 6,9% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό ήταν μεν υψηλότερο από το 6,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές, αλλά χαμηλότερο από το 7% που είχε καταγραφεί στο β' τρίμηνο.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης NAHB αυξήθηκε κατά 3 μονάδες, στις 64 μονάδες. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2005.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,71% στα 46,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% χαμηλότερα στα 1.177 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 6,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Morgan Stanley. H αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε πτώση 42% στα κέρδη τρίτου τριμήνου. 

Απώλειες 2,8% σημειώνει η μετοχή της Transocean. 

Πτώση 1,2% για τη μετοχή της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v