Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα προβλημάτισαν τη Wall Street

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα πίεσαν τη Wall Street. «Βουτιά» 5,9% για την IBM και 14,1% για τη Harley Davidson. Ικανοποίησαν τα macro στις ΗΠΑ. Νέα πτώση για την τιμή του πετρελαίου. Από το χαμηλό 10 ημερών ανέκαμψε το ευρώ.

Πτώση κατέγραψε η Wall Street καθώς προβλημάτισαν στην πλειοψηφία τους τα εταιρικά αποτελέσματα. Ωστόσο καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε υψηλό 8ετίας ανήλθαν οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, γεγονός το οποίο επανέφερε στο προσκήνιο ενδεχόμενη απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,05% στις 17.221 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 2.031 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,50% στις 4.880 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, η IBM υποχώρησε 5,9% καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Συγκεκριμένα τα έσοδα μειώθηκαν στα 19,28 δισ. δολάρια έναντι 22,4 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 19,62 δισ. δολ.

Αντίστοιχα ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της Harley Davidson (-14,1%), η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε κέρδη 140 εκατ. δολ. έναντι 150 εκατ. πέρυσι.

Επιπλέον και ο τίτλος της Lockheed Martin Corp κινήθηκε χαμηλότερα 1% καθώς ο όμιλος γνωστοποίησε πτώση κερδοφορίας λόγω των μειωμένων αμυντικών δαπανών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, η ασφαλιστική Travelers Cos ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου με την μετοχή να καταγράφει άνοδο 2,4%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,80 σεντς, με κέρδη 3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμψε από το χαμηλό δέκα ημερών έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στο 1,1356 από 1,1326 τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1325 έως 1,1388 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (συμβόλαιο Νοεμβρίου) κατέγραψε πτώση 0,7% στα 45,55 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.177 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,07%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v