Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με μάκρο και αποτελέσματα στο επίκεντρο. Βουτιά 5,8% για τη μετοχή της IBM. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ήπια άνοδος για αργό πετρέλαιο και χρυσό. «Τσιμπάει» η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones υποχωρεί 0,43% ή 80 μονάδες στις 17.160 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% χαμηλότερα στις 4.892 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,23% στις 2.030 μονάδες.

«Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στα αποτελέσματα. Η ΙBM θα ασκήσει πίεση στον Dow», δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Οι ενάρξεις στην ανέγερση κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5% στις 1,206 εκατ. κατοικίες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,4.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,65% υψηλότερα στα 46,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,02%, στα 1.173 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο 2,08% ενισχύεται η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, καταγράφοντας άνοδο πέντε μονάδων βάσης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της IBM βουτάει 5,8%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πτώση εσόδων 14%. Για το 2015 η μετοχή καταγράφει διψήφια πτώση.

H μετοχή της Harley-Davidson κατρακυλάει πάνω από 15%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v