Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι S&P και Nasdaq, με τον Dow να προσπαθεί να διατηρήσει τα κέρδη του. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Valeant. Αλμα 6% για την General Motors. Κέρδη 2% για την General Motors. Ενισχύεαται το δολάρια. Πτώση για αργό και χρυσο΄.

Διαγράφουν τα κέρδη τους οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με τις μετοχές των φαρμακευτικών και των εταιρειών βιοτεχνολογίας να δέχονται ισχυρές πίεσες μετά από έκθεση που κατηγορεί για απάτη την Valeant.

O S&P 500 υποχωρεί 0,4% στις 2.026 μονάδες, διαγράφοντας κέρδη 0,3%. Ο Dow κινείται 0,09% υψηλότερα, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,68% στις 4.848 μονάδες.

Η Valeant βούτηξε 28% μετά την δημοσίευση έκθεσης της Citron Research που κατηγορεί την φαρμακευτική για απάτη. Μέχρι τις 5 Αυγούστου η Valeant είχε καταγράψει ράλι 83%. 

Tο κουδούνι για την έναρξη της συνεδρίασης βάρεσε ο πρόεδρος της Ferrari και της Fiat Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Η μετοχή της ιταλικής φίρμας πολυτελών αυτοκινήτων άνοιξε στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 60 δολάρια, 20% υψηλότερα από την τιμή εκκίνησης των 52 δολαρίων. Αυτήν την στιγμή κινείται στα 55 δολάρια. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 45,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,30% στα 1.174 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος κινείται στο επίπεδο του 1,35.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί άλμα 6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Kέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της Boeing. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v