Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και πετρέλαιο πίεσαν τη Wall Street

Απώλειες κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο. «Κέρδη» 6% στο ντεμπούτο της Ferrari. Ικανοποίησαν τα εταιρικά αποτελέσματα των GM (+5,8%) και Boeing (+1,6%) ενώ προβλημάτισαν των Yahoo (-5,2%) και Coca Cola (-0,2%). Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου.

Στο κόκκινο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street. Στο επίκεντρο μια σειρά από μικτά εταιρικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά deals, οι πιέσεις στο πετρέλαιο και το ντεμπούτο της μετοχής της Ferrari στη Wall Street.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,28% στις 17.168 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,58% στις 2.018 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,84% στις 4.840 μονάδες.

Νωρίτερα, ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ώθηση από τον επενδυτικό ενθουσιασμό για την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ferrari (με κωδικό RACE), η οποία ενισχύθηκε 6%.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Generals Motors καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου με τη μετοχή να καταγράφει «άλμα» 5,9%.

Αντίστοιχα καλά αποτελέσματα γνωστοποίησε και η Boeing (+1,6%) με τη διοίκηση να αναβαθμίσει τις προοπτικές κερδοφορίας για το έτος.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα εταιρικά αποτελέσματα των Yahoo (-5,2%), Chipotle Mexican Grill (-5,7%) και Coca Cola (-0,2%).

Επιπλέον ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στο ενεργειακό κλάδο μετά τα μεγαλύτερα των αναμενόμενων αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και τις ισχνές πιθανότητες συμφωνίας μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Ενδεικτικά οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil υποχώρησαν 0,7% και 0,6% αντίστοιχα.

Από πλευράς επιχειρηματικών deals η μετοχή της KLA-Tencor Corp εκτοξεύτηκε 19% μετά την κατάθεση πρότασης εξαγοράς από την Lam Research Corp. έναντι 10,6 δισ. δολαρίων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,91 σεντς, με «άλμα» 13%.

Στην αγορά συναλλάγματος, την ώρα που το επενδυτικό ενδιαφέρον βρίσκεται στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, το ευρώ κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου. Αργά το βράδυ η ισοτιμία διαμορφώθηκε στο 1,1345 από 1,1347 την Τρίτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) κατέγραψε πτώση 2,4% στα 45,20 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 1.167 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,03%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v