Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται τα κέρδη στη Wall μετά τη Fed

Παραμένει σε θετικό πεδίο η αμερικανική χρηματιστηριακή, αν και τα κέρδη περιορίζονται, μετά την ανακοίνωση της Fed, που αφήνει ανοικτό "παράθυρο" για αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Συνεχίζεται το ράλι στο πετρέλαιο, ενώ υποχωρεί η τιμή του χρυσού.

Περιορίζεται η ανοδική κίνηση στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Δεκέμβριο.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα υποβάθμισε στην ανακοίνωσή της τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο σημείωσε πως εξακολουθεί να παρακολουθεί τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις στο εξωτερικό.

Οι αμερικανικές μετοχές προς στιγμήν υποχώρησαν σε αρνητικό πεδίο, αμέσως μετά την ανακοίνωση, με τις μετοχές του κλάδου των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας –που είναι ευάλωτες στις επιτοκιακές αλλαγές- μάλιστα να υποχωρούν έως και 1,8%.

Ο δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται 0,2% υψηλότερα στις 2.070 μονάδες, ο δείκτης Dow Jones κατά 0,16% στις 17.612 μονάδες και κατά 0,18% ο δείκτης Nasdaq στις 5.039 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ράλι στην τιμή του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 6% στα 45,75 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,93% στα 1.155 δολάρια η ουγκιά και το δολάριο ενισχύεται μετά την ανακοίνωση της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v