Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα μάκρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Στα 43 δολάρια υποχωρεί το αργό. Ανακάμπτει το ευρώ. Αλμα 3% για τη μετοχή της Pfizer. Ράλι 6% για την Alibaba.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 17.549 μονάδες, ο Νasdaq κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 5.022 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,63% στις 2.063 μονάδες.

Σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής της Fed για τον καθορισμό των επιτοκίων. Οι αναλυτές δεν αναμένουν να αποφασιστεί αύξηση από τα μηδενικά επίπεδα.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 1,2% τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, έναντι υποχώρησης κατά 3% τον Αύγουστο.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Αύγουστο, επεκτείνοντας τα ετήσια κέρδη στο 5,1%, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, που καταρτίζει το CBO, έπεσε στις 97,6 μονάδες τον Οκτώβριο, από 102,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 2,5% στα 42.6 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,36% στα 1.162 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 3,2%. 

Ράλι 6% για την μετοχή της Alibaba.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v