Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Ενδείξεις για τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αναμένουν από τη σημερινή ανακοίνωση της Fed οι επενδυτές. Θετική υποδοχή για τα αποτελέσματα της Apple. Ράλι για το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Με μικρή άνοδο ξεκινά η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed, ενώ τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple άμβλυναν τις ανησυχίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Κίνα (όπου τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν).

Η ανακοίνωση της Fed αναμένεται σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) . Οι αναλυτές δεν περιμένουν αύξηση επιτοκίων, ωστόσο θα «ξεψαχνίσουν» την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για ενδείξεις ως προς τον χρόνο αύξησής τους.

Η απόφαση για αλλαγή στη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναβάλλεται για αργότερα, διότι στις ΗΠΑ υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία παραμένει εύθραυστη, με την Κίνα μάλιστα να μειώνει ακόμα περισσότερο τα επιτόκιά της για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,63% υψηλότερα στις 2.079 μονάδες, ο δείκτης Dow Jones 0,60% υψηλότερα στις 17.687 μονάδες, ενώ κατά 0,51% ενισχύεται ο δείκτης Nasdaq στις 5.056 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ράλι 4,7% κάνει η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται 1,05% υψηλότερα στα 1,177 δολάρια η ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v