Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στην Ελλάδα

Mικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα στη Wall, εν αναμονή των εξελίξεων από το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα. Απώλειες 1,5% για το αργό πετρέλαιο. Μικρά άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 7% για την μετοχή της AOL. Κέρδη 2,5% για την PepsiCo.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στην Wall μετά το χθεσινό ράλι σε υψηλά 2015, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,19% στις 17.835 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 4.805 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,03% στις 2.069 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 49,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται οριακά 0,06% στα 1.233 δολάρια ανά ουγκιά.

Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου κινείται μια μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,99%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της PepsiCo αυξάνεται 2,5%, καθώς τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Rite Aid ενισχύεται 8,8% μετά την συμφωνία για την αγορά της EnvisionRX έναντι 2 δισ. δολαρίων.

Βουτιά 33% καταγράφει η μετοχή της Pier 1 Imports, μετά από την μείωση των προβλέψεων για το 2015.

Πτώση 7% σημειώνει η μετοχή της AOL. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v