Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει σε κέρδη η Wall Street

Ανοδο καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, εν μέσω προσδοκιών για πιθανή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Βουτιά 5% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή πτώση για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Wall μετά από δύο ημέρες απωλειών, λαμβάνοντας ώθηση από τα δημοσιεύματα πως η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμβιβασμό με τους δανειστές.

O Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 17.833 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,61% υψηλότερα στις 4.754 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,55% στις 2.057 μονάδες.

«Η είδηση πως και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συνεργαστούν είναι θετική» ανέφερε στο Bloomberg αναλυτής της Coutts & Co στο Λονδίνο. «Οι απαιτήσεις και των δύο πλευρών δεν ήταν ρεαλιστικές. Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι θετική για τα στοιχεία ενεργητικού υψηλού ρίσκου» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διολισθαίνει 5% στα 50,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,36% χαμηλότερα στα 1.237 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Coca Cola πραγματοποιεί ράλι 3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Transocean υποχωρεί 5,2% και της Noble 2,9%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v