Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμυντικές κινήσεις στην Wall Street

Νευρικότητα και αποφυγή κινδύνου προκαλούν οι ελληνικές εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Πτώση στην Wall Street, παρά τη νέα εντυπωσιακή ανάκαμψη του πετρελαίου (3,4%). Κινητικότητα στην μετοχή της Apple, πληθώρα από ανακοινώσεις Q4.

Ένα βήμα πίσω κάνουν οι επενδυτές στα χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για το ελληνικό ζήτημα στην ευρωζώνη καθώς και την κινεζική οικονομία, αποδιώχνουν τους επενδυτές από τις μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,5% στις 17.735 μονάδες, ο S&P κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 2.049 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,43% στις 4.726 μονάδες.

Την Παρασκευή το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς η ελληνική νευρικότητα υπερκάλυψε τις καλές εξελίξεις από την εγχώρια αγορά εργασίας και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Η μεταβλητότητα και η νευρικότητα παραμένουν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των συνεδριάσεων, ειδικά μετά την ελληνική δήλωση ότι δεν θα ζητηθεί παράταση στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Το ελληνικό χρηματιστήριο βουλιάζει 6% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1%.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Alan Greenspan, δήλωσε ότι «είναι ζήτημα χρόνου» να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Οι οικονομολόγοι προσπαθούν να αποτιμήσουν το κόστος του «Grexit” τόσο στις επιπτώσεις και τις οικονομίες, όσο και στην χρηματιστηριακή ψυχολογία.

Τις πιέσεις επιτείνουν οι οικονομικές εξελίξεις από την Κίνα, όπου ανακοινώθηκε ξαφνική βουτιά 3,3% στις εξαγωγές και 19% στις εισαγωγές.

Η αναβαθμισμένη πρόβλεψη του OPEC για την ζήτηση πετρελαίου των χωρών εκτός καρτέλ, βοηθά την περαιτέρω ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου σήμερα. Το συμβόλαιο του WTI στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 3,3% στα στα 53,4 δολ. ανά βαρέλι.

Αρνητικά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η αποφυγή του κινδύνου ευνοεί τον χρυσό, που κερδίζει 6 δολάρια στα 1.241 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πάνω από 60 επιχειρήσεις του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Apple Inc. μετά την φήμη για επικείμενη πώληση ομολόγων σε ελβετικό φράγκο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v