Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλγιο: Απειλεί με συλλήψεις διευθυντές της HSBC

Oι βελγικές αρχές απήγγειλαν τον Νοέμβριο κατηγορίες στην τράπεζα για ξέπλυμα χρήματος και για απάτες εκατομμυρίων. O δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση κατηγορεί τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας ότι αρνούνται να δώσουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Βέλγιο: Απειλεί με συλλήψεις διευθυντές της HSBC

Ο δικαστής του Βελγίου που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση του ελβετικού βραχίονα της HSBC εξετάζει την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τους διευθυντές του ομίλου, επειδή αρνούνται να συνεργαστούν, ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι βελγικές αρχές απήγγειλαν τον Νοέμβριο κατηγορίες στην τράπεζα για ξέπλυμα χρήματος και για απάτες εκατομμυρίων, υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα με έδρα την Βρετανία προσέφερε σε εύπορους πελάτες στο Βέλγιο τρόπους για να κρύψουν χρήματα και να φοροδιαφύγουν.

«Η τράπεζα δεν δίνει οικειοθελώς τις απαιτούμενες πληροφορίες» σημείωσε η εκπρόσωπος. «Ο δικαστής έχει διαμηνύσει ότι από την στιγμή που είναι τόσο δύσκολο να λάβει τις πληροφορίες, εξετάζει την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους διευθυντές της τράπεζας στο Βέλγιο και στην Ελβετία» πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του βραχίονα της HSBC στην Ελβετία δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v