Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην σκιά του πετρελαίου η συνεδρίαση της Wall Street

Η κίνηση του πετρελαίου, που χθες απογείωσε την Wall Street, ασκεί σήμερα πιέσεις στους δείκτες. Βουλιάζει 5,5% ο μαύρος χρυσός. Μικτή εικόνα από τα εγχώρια σταστιστικά, πλούσια ροή αποτελεσμάτων Q3. Στο επίκεντρο η συγχώνευση Staples με Office Depot.

Στην σκιά του πετρελαίου η συνεδρίαση της Wall Street

Επιφυλακτικές διαθέσεις και σταθεροποιητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το μέγα-ράλι που απόλαυσε ο Dow Jones στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 17.733 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.050 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,09% στις 4.732 μονάδες.

Χθες, το ράλι των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε στον δείκτη των αμερικανικών blue chips τα μεγαλύτερα κέρδη τριών εβδομάδων. Ο Dow έκλεισε ενισχυμένος 1,76% ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,4% και ο Nasdaq 1,1%.

Σήμερα, η τιμή του μαύρου χρυσού επανέρχεται σε πτωτική πορεία και εμφανίζει κάθετη πτώση 5% και πλέον, καθώς ανακοινώθηκε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από όσο αναμενόταν. Το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate υποχωρεί σχεδόν 3 δολάρια ή 5,6% και διαμορφώνεται στα 50,10 δολ. ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street βρίσκονται τα στατιστικά μεγέθη για την αγορά εργασίας, η μεγάλη συγχώνευση στον χώρο του λιανεμπορίου καθώς και επιχειρηματικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και εξαγορές.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία τον Ιανουάριο, καθώς οι εργοδότες προχώρησαν σε προσλήψεις 213.000 εργαζόμενων, σε σύγκριση με 253.000 τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως το λιανικό εμπόριο και οι τραπεζικές υπηρεσίες, αναπτύχθηκαν με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Ιανουάριο αλλά επίσης επέβαλαν αποκλιμάκωση των προσλήψεων, σύμφωνα με την έρευνα του ISM. Η ανακοίνωση αυτή στήριξε τους δείκτες σε περιορισμό των απωλειών και γύρισμα σε μικτά πρόσημα.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Whirlpool, η General Motors,η Boston Scientific και η Merck & Co. περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη κερδοφορίας Q4.

Στις λοιπές εταιρικές εξελίξεις, η Staples Inc. έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Office Depot Inc. έναντι 6,3 δισ. δολ., πραγματοποιώντας ένα μεγάλο βήμα στον συγκεντρωτισμό της λιανικής αγοράς ειδών γραφικής ύλης και άλλου γραφειακού εξοπλισμού των ΗΠΑ. Η μετοχή της Staples υποχωρεί 3,3% ενώ η Office Depot εκτινάσσεται 5,6%.

H μετοχή της Disney αντιδρά με άνοδο 7,2% στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της και διαμορφώνεται στην τιμή ρεκόρ των 100,88 δολαρίων. 

Στις υπόλοιπες αγορές, κέρδη σχεδόν 2% απεκόμισε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, μετά την ανακοίνωση μέτρων τόνωσης της τραπεζικής ρευστότητας στην Κίνα.

Θετικά αντέδρασαν στην κινεζική είδηση τα εμπορεύματα, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,6% και τον χαλκό να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v