Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκατάσταση της ανοδικής κίνησης στη Wall Street

Οι επενδυτές της Wall Street "βάζουν στην άκρη" το ελληνικό ζήτημα και επικεντρώνονται στις εγχώριες ειδήσεις, επαναφέροντας τα θετικά πρόσημα. Στήριξη από την ανάκαμψη 5% στο πετρέλαιο. Νέο φαρμακευτικό deals, ενδιαφέρον για το Q4 του Twitter.

Στις εγχώριες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις επιστρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Wall Street, που χθες εμφάνισε απώλειες λόγω των ανησυχιών για το «ελληνικό ζήτημα». 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,81% στις 17.818 μονάδες, ο S&P κινείται 0,7% υψηλότερα στις 2.056 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κερδη 0,62% στις 4.746 μονάδες.

Ο S&P 500 διέκοψε την διήμερη άνοδό του χθες, κλείνοντας με πτώση 0,4% καθώς η απόφαση της ΕΚΤ να απορρίψει τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, που κλιμάκωσε τους φόβους για τις επιπτώσεις του ελληνικού αιτήματος αναδιαπραγμάτευσης του χρέους. Η «βουτιά» 9% του πετρελαίου συνέβαλε στις απώλειες.

Σήμερα ο δείκτης αποκομίζει κέρδη ευρέως, με άνοδο και για τους 10 επιμέρους δείκτες του. Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο κλάδος υγείας, χάρη στην εξαγορά της Hospira από την Pfizer.

Επιπλέον, η «αναίμακτη» κατάληξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας, επιτρέπει σήμερα να αφήσουν στην άκρη τον «ελληνικό παράγοντα» και η αγορά της Νέας Υόρκης ανακτά ανοδική πορεία. Αναλόγως και οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίστηκαν το μεσημέρι, μετά την συνέντευξη τύπου των δύο «πρωταγωνιστών.»

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει σήμερα και η τιμή του πετρελαίου, υποστηρίζοντας τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς και μεταλλευτικούς κλάδους. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού ενισχύεται 5,66% στα 51,15 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού εμφανίζει σταθεροποιητική τάση. Διαμορφώνεται 0,12% χαμηλότερα στα 1.263 δολ. ανά ουγκιά.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλό δύο ετών στα 46,6 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω ευκαιριακών μεταβολών στις αγορές πετρελαίου, αν και οπωσδήποτε έπαιξαν ρόλο η άνοδος του δολαρίου και η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 278.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ξεχωρίζει η συμφωνία απορρόφησης της Hospira (+36%) από την Pfizer (+3%). 

Αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι επιχειρήσεις Michael Kors, Dunkin’ Brands Group, Philip Morris International και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, οι Twitter, LinkedIn, GoPro, Sprint και Yelp Inc.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v