Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ούριος ευρωπαϊκός άνεμος στην Wall Street

Η "ανάσα" στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η νέα ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, στηρίζουν την Wall Street σε διατήρηση της ανοδικής χθεσινής τάσης. Διήμερη άνοδος 11% για το πετρέλαιο. Συνεχίζεται η πτώση στον χρυσό.

Τα ενθαρρυντικά νέα από την Ελλάδα που ωθούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, στηρίζουν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε συνέχιση της ανοδικής τάσης από την χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,04% στις 17.546 μονάδες, ο S&P κινείται 0,75% υψηλότερα στις 2.036, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,58% στις 4.703 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε σημαντικά κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση, με άνοδο 1,3% για τον δείκτη S&P 500, χάρη στα κέρδη των εμπορευμάτων και τις ελληνικές εξελίξεις.

Τα κέρδη συνεχίζονται σήμερα στις ευρωαγορές, που κινούνται υψηλότερα καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο εκτινάχθηκε σχεδόν 9% αντιδρώντας στην παρουσίαση των βασικών θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το σχέδιο χρέους.

Η ανάκαμψη συνεχίζεται και για τις τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο του WTI στην Νέα Υόρκη να εκτινάσσεται σχεδόν 3%. Οι τιμές στα συμβόλαια τόσο του βρετανικού Brent όσο και του αμερικανικοόυ WTI έχουν εκτιναχθεί 11% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Η τιμή του χρυσού διατηρεί αρνητική πορεία και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου "χάνει" 11 δολάρια στα 1.266 δολ. ανά ουγκιά.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένονται με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου, η Aetna, η AutoNation, η Archer Daniels Midland και η United Parcel Service ανακοινώνουν τα Q4 τους.

Με εκτίναξη αντιδρούν οι μετοχές των Staples και Office Depot στις φήμες για επικείμενη συγχώνευσή τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v