Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στην Wall Street

Θετική αντίδραση μετά το -3% του Ιανουαρίου, καταθέτει ο S&P 500 στην Wall Street. Στήριξη από την επιστροφή του πετρελαίου στα 49 δολ. ανά βαρέλι. Επιχειρηματική κινητικότητα με Exxon Mobil και Intel στο επίκεντρο. "Χλιαρές" οι οικονομικές ειδήσεις.

Επιχείρηση ανάκαμψης εκδηλώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με στήριξη από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και μεμονωμένες ανακοινώσεις κερδοφορίας τριμήνου από κορυφαίες αμερικανικές εισηγμένες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 17.233 μονάδες, ο S&P κινείται 0,55% υψηλότερα στις 2.006 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,25% στις 4.641 μονάδες.

Οι επενδυτές ελπίζουν σε θετική αντίδραση μετά την πτώση 2,8% του δείκτη S&P 500 την περασμένη εβδομάδα. Ο δείκτης υποχώρησε 1,3% στην συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street και 3,1% στο σύνολο του μηνός Ιανουαρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο, τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική δραστηριότητα του Δεκεμβρίου, έδειξαν ότι οι Αμερικανοί μείωσαν τον Δεκέμβριο τις καταναλωτικές δαπάνες με το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2009 (-0,3%) ενώ το εισόδημά τους ενισχύθηκε 0,3%.

Τα στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ έδειξανο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η δραστηριότητα μεταποίησης συρρικνώθηκε στην Κίνα, ενώ έμεινε πρακτικώς στάσιμη στην Ευρώπη.

Τα στατιστικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση πίεσαν αρχικά την τιμή του πετρελαίου, το οποίο εμφανίζει έντονες διακυμάνσεις στην σημερινή συνεδρίαση, μετά την εκτίναξη 8% της Παρασκευής.

Η τιμή του συμβολαίου του μαύρου χρυσού διολίσθησε στις ασιατικές συναλλαγές, αλλά αυτή την ώρα επανέρχεται σε πορεία δυναμικής ανάκαμψης, με άνοδο 1,7% στα 49,13 δολ. ανά βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα τριμήνου της Exxon Mobil,καθώς και η συμφωνία της Intel Corp. για εξαγορά της γερμανικής Lantiq.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή στο συμβολαιο του χρυσού, που ενισχύθηκε 8% τον Ιανουάριο, υποχωρεί σήμερα 12 δολάρια στα 1.267 δολ. ανά ουγκιά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν με μικτά πρόσημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v