Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα καλά στοιχεία επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα δ' τριμήνου. Ανακάμπτει ο ενεργειακός κλάδος. Πιέσεις στην τεχνολογία με απώλειες 6% στην Alibaba. Σταθεροποιητικά η τιμή του πετρελαίου. Πτώση 2,3% για τον χρυσό.

Σε άνοδο γύρισε η Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης.

Ειδικότερα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν σε χαμηλό 15 ετών καθώς διαμορφώθηκαν στις 265.000 αιτήσεις έναντι 308.000 προηγουμένως.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 17.315 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,45% στις 2.011 μονάδες και ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 4.654 μονάδες.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Federal Reserve δημιούργησε την εικόνα ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να ξεκινήσει αυξήσεις των επιτοκίων περί τα μέσα του έτους, αλλά αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η Fed ίσως υποχρεωθεί να καθυστερήσει, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν αδύναμες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών που ενέπνευσε χθες το Q4 της Apple, παρακωλύεται σήμερα λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Alibaba Group. Η μετοχή της Alibaba βουλιάζει 6%.

Αποτελέσματα δ΄ τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι κορυφαίες εισηγμένες Ford (+2%), Facebook, Qualcomm, ConocoPhilips, Harley-Davidson καθώς και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, οι Amazon.com και Google.

Αναλυτής σημειώνει στο MarketWatch ότι η επιφυλακτική αντίδραση της αγοράς στα εταιρικά αποτελέσματα οφείλεται στο ότι οι επενδυτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στο χαμήλωμα του πήχη για τα αποτελέσματα του 2015. «Πολλές εταιρίες ανακοινώνουν καλά και ευθυγραμμισμένα αποτελέσματα, αλλά δηλώνουν ότι το 2015 θα είναι πιο δύσκολο απ'όσο πίστευαν μέχρι πρότινος. Η αγορά, που κοιτάζει πάντα μπροστά, προσαρμόζεται.»

Αρνητικά ήταν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με συνεχιζόμενες πιέσεις στους κλάδους πετρελαίου και ενέργειας.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 2,3% στα 1.258 δολ. ανά ουγκιά και το πετρέλαιο κινείται χαμηλότερα 0,3% 44,4 δολάρια ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v