Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει 350 μονάδες ο Dow στην Wall Street

Απογοήτευση προκαλούν οι οικονομικές και οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις στην Wall Street. "Βουτιές" για Microsoft, P&G, καθώς και Siemens. Επιδεινώνει το κλίμα η βαριά χιονόπτωση στην Ν. Υόρκη. Βουτιά 2% για τον Dow Jones. Ανάκαμψη για πετρέλαιο και χρυσό.

Μια σειρά απογοητευτικές οικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις πιέζουν χαμηλότερα τους δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο και την ατμόσφαιρα επιβαρύνει η βαριά κακοκαιρία και ο χιονιάς που πλήττουν την πόλη της Νέας Υόρκης. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,98% στις 17.329 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 1,37% στις 2.029 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,78% χαμηλότερα στις 4.688 μονάδες. 

Η περιφέρεια της Ν. Υόρκης βιώνει μια από τις βαρύτερες χιονοπτώσεις στην ιστορία της. Τα χρηματιστήρια New York Stock Exchange και Nasdaq έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλότεροι, καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στις δουλειές τους. 

Η χθεσινή ευμετάβλητη συνεδρίαση έκλεισε με μικρά κέρδη για την Wall Street.

Τα σημερινά στατιστικά μεγέθη επιτείνουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στην αρχή του χειμώνα. 

Ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βούλιαξαν 3,4% τον Δεκέμβριο, ενώ οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,1%.

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών της Αμερικής, μεταξύ των οποίων οι Microsoft (-6%), DuPont (-1,5%) και Procter & Gamble (-2%)

Εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Q4 της Caterpillar, της 3M Co. και άλλων μεγάλων εισηγμένων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα κοινοποιηθούν τα κρίσιμα αποτελέσματα της Apple, καθώς και των Yahoo και AT&T Inc.

Τα πρόσημα είναι αρνητικά σήμερα και στις ευρωπαϊκές αγορές, που μέχρι χθες παρέμεναν υπό την ευφορία της ανακοίνωση της ευρω-QE από την ΕΚΤ. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων όπως η Siemens AG (-2,8%) συνεισφέρουν στην πτώση.

Στις υπόλοιπες αγορές, η βρετανική στερλίνα υποχωρεί καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας της Βρετανίας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ενώ το ελβετικό φράγκο υποχωρεί μετά τα σχόλια για πιθανή παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στις αγορές.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ανακάμπτει 1,44% στα 45,91 δολ. ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 1,14% στα 1.295 δολ. ανά ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v