Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις ευρωαγορές και το ευρώ, στον απόηχο των ελληνικών εκλογών, οι δείκτες της Wall Street διατηρούν αρνητική τάση. Στο επίκεντρο τα Q4. Βουτιά 10% της Mattel, άνοδος της ΙΒΜ. Ανακάμπτει το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις κερδοφορίας τριμήνου, καθώς και την αντίδραση των ευρωαγορών και του ευρώ στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 17.637 μονάδες, ο S&P 0,2%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,23% χαμηλότερα στις 4.746 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με νευρικότητα, κατόπιν της επικράτησης του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές.

Ωστόσο οι ευρωαγορές «ξεπέρασαν» το αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης σύντομα και τα πρόσημα έγιναν θετικά στα περισσότερα χρηματιστήρια, ενώ και η πτώση του ευρώ περιορίστηκε.

Το ευρώ διολίσθησε σε δεκαετή χαμηλά χθες, αλλά αυτή την ώρα ανακάμπτει 0,5% περίπου στα 1,1235 δολάρια. 

Η εκτόνωση των ανοδικών πιέσεων στο δολάριο επιτρέπει στην Wall Street, να επικεντρωθεί στην ροή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Η D.R. Horton, η Microsoft και η Texas Instruments περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q4.

Η μετοχή της παιχνιδοβιομηχανίας Mattel Inc. βουλιάζει 10% μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και των απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο τίτλος της ΙΒΜ ενισχύεται 1% μετά την φήμη ότι ετοιμάζεται για απολύσεις «ρεκόρ» που αντιστοιχούν στο 26% του διεθνούς προσωπικού.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 11 δολάρια στα 1.280 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου ανακάμπτει, μετά το σχόλιο του γ.γ. του OPEC ότι η τιμή του μαύρου χρυσού πιθανόν να έχει πιάσει πάτο πλέον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v