Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά το ράλι

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι δείκτες στη Wall μετά το τετραήμερο ράλι. Προς εβδομαδιαία κέρδη οι Dow Jones και S&P. Σε χαμηλό έντεκα ετών το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποχωρούν αισθητά αργό και χρυσός. Βουτιά 8% για την μετοχή της UPS. Νέο ιστορικό υψηλό για τα Starbucks, στα 87,85 δολάρια.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι μετοχές στην Wall Street, με τους S&P 500 και Dow Jones να οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη μετά την χθεσινή ώθηση από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,27% στις 17.765 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,20% στις 4.760 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,10% στις 2.061 μονάδες.

Ο Dow Jones ετοιμάζεται να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 1,6% και ο S&P 500 περίπου 2%.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,4% τον Δεκέμβριο στην αμερικανική αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης που καταρτίζει το Conference Board ενισχύθηκε 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2003 κατρακυλά το ευρώ μετά την απόφαση του Μάρτιο Ντράγκι να προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ και τη συνεπακόλουθη βουτιά των ευρωπαϊκών yield σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Το ευρώ πέρασε το φράγμα των 1,13 δολ. και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $1,118 ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 46 δολάρια μετά την είδηση του θανάτου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Ο μαύρος χρυσός διέγραψε γρήγορα τα κέρδη και αυτήν την στιγμή κινείται 0,56% χαμηλότερα, στα 46,05 δολάρια.

Πτώση 0,28% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.297 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή των Starbucks καταγράφει άνοδο 5%, στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 87,85 δολαρίων. Την Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν το τρίμηνο στα 983,1 εκατ. δολάρια.

Απώλειες 8% καταγράφει η μετοχή της UPS, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για απογοητευτικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v