Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΒΜ: Ετοιμάζει ιστορικό ...ρεκόρ 112.000 απολύσεων

Από πολλές πηγές του διεθνούς τύπου, προκύπτει ότι η Big Blue θα περικόψει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 26% από τους 431.000 ανθρώπους που απασχολεί ανά τον πλανήτη η ΙΒΜ.

ΙΒΜ: Ετοιμάζει ιστορικό ...ρεκόρ 112.000 απολύσεων

Ανοδο 1,2% εμφανίζει η μετοχή της ΙΒΜ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, ότι ο τεχνολογικός κολοσσός προετοιμάζει αναδιοργάνωση, που θα καταλήξει στο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων στην ιστορία των επιχειρήσεων.

Από πολλές πηγές του διεθνούς τύπου, προκύπτει ότι η Big Blue θα περικόψει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 26%, συντελεστής που μεταφράζεται σε 112.000 εργαζόμενους από τους 431.000 ανθρώπους που απασχολεί ανά τα ον πλανήτη η ΙΒΜ.

Η μετοχή της ΙΒΜ, η οποία περιλαμβάνεται στον δείκτη Dow Jones Industrial με τα αμερικανικά blue chips, έχει υποχωρήσει 0,7% από την περασμένη εβδομάδα, που ανακοίνωσε αποτελέσματα κερδοφορίας καλύτερα των εκτιμήσεων, αλλά χειρότερα μεγέθη εσόδων.

Τα έσοδα της ΙΒΜ έχουν απογοητεύσει τις προσδοκίες στα 12 από τα 14 τελευταία τρίμηνα. Ο τίτλος έχει διολισθήσει 13% στο τελευταίο έτος, ενώ ο Dow έχει ενισχυθεί 11%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v