Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6 μηνών ο δείκτης Ifo στη Γερμανία

Σημαντική ανάκαμψη στο κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Στο 106,7 ο δείκτης Ifo ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Η γερμανική οικονομία "δεν έχει επηρεαστεί προς το παρόν από τις εξελίξεις στην Ελλάδα".

Σε υψηλό 6 μηνών ο δείκτης Ifo στη Γερμανία

Ανοδικά για τρίτο συνεχή μήνα κινήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo αγγίζοντας μάλιστα το υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε στο 106,7 τον Ιανουάριο από 105,5 τον προηγούμενο μήνα. 

Τα στοιχεία αποδεικνύονται υψηλότερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, η μέση πρόβλεψη των αναλυτών έκανε λόγο για αύξηση στο 106,3.

Ο οικονομολόγος του ινστιτούτου κ. Wohlrabe δήλωσε μάλιστα πως "δεν υπάρχουν μαύρα σύννεφα" για τη γερμανική οικονομία. Τόνισε επίσης, πως ο αντίκτυπος της πολιτικής που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ, με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, "δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη στα στοιχεία μας". Εκτίμησε πάντως πως "η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου θα βοηθήσει τη γερμανική οικονομία μεσοπρόθεσμα" υποδεικνύοντας πως και το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της αποδυνάμωσης του ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v