Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple στηρίζει την Wall Street

Οι πολύ καλές επιδόσεις της Apple (+8%) στο Q4 ωθούν υψηλότερα τον Nasdaq και βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street. Στην συνεδρίαση της Fed αλλά και τα αποτελέσματα του Facebook το νέο επίκεντρο.

Με ώθηση από το θεαματικό Q4 της Apple και το επίκεντρο στον τεχνολογικό κλάδο, το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζει ανάκαμψη τιμών.

Η τακτική συνεδρίαση της Fed που αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς και τα υπόλοιπα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, κυριαρχούν στις συναλλαγές της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 17.425 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,37% στις 2.038 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,9% στις 4.725 μονάδες.

Κυρίαρχη είδηση στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα αποτελέσματα της Apple (+7,7%), που ξεπέρασε με άνεση τις προβλέψεις για τα κέρδη και έσοδα, χάρη στις εντυπωσιακές πωλήσεις συσκευών iPhone.

Η μετοχή της Yahoo αντιδρά επίσης με άνοδο, μετά την ανακοίνωση διαμελισμού από την Alibaba.

Καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης οι μεγάλες εισηγμένες AT&T και U.S. Steel, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα Q4 της Boeing, του Facebook και της Qualcomm.

Εύθραυστη είναι η επενδυτική ψυχολογία στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι πρωινές απώλειες δίνουν την θέση τους σε σταθεροποιητικές ή ήπια ανοδικές τάσεις.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη φετινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για την νομισματική στρατηγική της Federal Reserve.

Τα αρνητικά πρόσημα επανέρχονται στα εμπορεύματα.

Το συμβόλαιο του χρυσού "χάνει" 7 δολαρια στα 1.287 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο βουλιάζει 2% στα 45,28 δολ. ανά βαρέλι. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v