Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Μελετά την ίδρυση "bad bank"

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει προτάσεις ως το τέλος της εβδομάδας για την δημιουργία της "bad bank" που θα αγοράσει τα προβληματικά ενεργητικά του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ρωσία: Μελετά την ίδρυση bad bank

Η Ρωσία θα μελετήσει την δημιουργία μιας "bad bank" για τα προβληματικά ενεργητικά, στο πλαίσιο του σχεδίου καταπολέμησης της επαπειλούμενης οικονομικής κρίσης στην χώρα, που ανέρχεται στα τουλάχιστον 2,3 τρισ. ρούβλια (35 δισ. δολ.) σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Η Μόσχα κοινοποίησε χθες πρόγραμμα με 60 μέτρα τόνωσης της οικονομίας και ενίσχυσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνουν ανακεφαλαίωση 1 τρισ. ρούβλια του τραπεζικού συστήματος και «ένεση» ρευστότητας 300 δισ. ρούβλια από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα Vnesheconombank (VEB), ώστε να τονωθεί ο δανεισμός προς την πραγματική οικονομία.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα συγκεντρώσει προτάσεις ως το τέλος της εβδομάδας για την δημιουργία της "bad bank" που θα αγοράσει τα προβληματικά ενεργητικά του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζεται πόσα κεφάλαια θα διατεθούν για την υποστήριξη αυτής της τράπεζας επισφαλειών, ούτε από πού θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v