Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street υπό την ροή Q4

Θετική είναι η επίδραση των macro απασχόλησης στην Wall Street, αλλά οι δείκες εμφανίζουν μικτά πρόσημα, υπό την επίδραση των εταιρικών αποτελεσμάτων Q4 και των υποβαθμισμένων προβλέψεων για το 2015. Πιέσεις στην τεχνολογία με πτώση 6% για την Alibaba.

Μικτά πρόσημα στην Wall Street υπό την ροή Q4

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου κινούν τα νήματα στην συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 17.218 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,04% στις 2.003 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 4.630 μονάδες.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Federal Reserve δημιούργησε την εικόνα ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να ξεκινήσει αυξήσεις των επιτοκίων περί τα μέσα του έτους, αλλά αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η Fed ίσως υποχρεωθεί να καθυστερήσει, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν αδύναμες.

Πάντως η στατιστική ανακοίνωση της σημερινής συνεδρίασης συνηγορεί με την προοπτική της Fed, καθώς η αμερικανική οικονομία εμφανίζει ξεκάθαρες ενδείξεις ανάκαμψης. Ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών που ενέπνευσε χθες το Q4 της Apple, παρακωλύεται σήμερα λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Alibaba Group. Η μετοχή της Alibaba βουλιάζει 6%.

Αποτελέσματα δ΄ τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι κορυφαίες εισηγμένες Ford (+2%), Facebook, Qualcomm, ConocoPhilips, Harley-Davidson καθώς και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, οι Amazon.com και Google.

Αναλυτής σημειώνει στο MarketWatch ότι η επιφυλακτική αντίδραση της αγοράς στα εταιρικά αποτελέσματα οφείλεται στο ότι οι επενδυτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στο χαμήλωμα του πήχη για τα αποτελέσματα του 2015. «Πολλές εταιρίες ανακοινώνουν καλά και ευθυγραμμισμένα αποτελέσματα, αλλά δηλώνουν ότι το 2015 θα είναι πιο δύσκολο απ’όσο πίστευαν μέχρι πρότινος. Η αγορά, που κοιτάζει πάντα μπροστά, προσαρμόζεται.» 

Αρνητικά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με συνεχιζόμενες πιέσεις στους κλάδους πετρελαίου και ενέργειας.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου σταθεροποιείται στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 1% σα 1.269 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v