Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Οι πολύ καλές επιδόσεις της Apple (+8%) στο Q4 δεν κατάφεραν να κρατήσουν την άνοδο για τον Nasdaq. Επιφυλακτικό κλίμα στις ευρωαγορές. Νέα "βουτιά" πετρελαίου.

Η τακτική συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα δεν έκρυβε εκπλήξεις για τους επενδυτές.

Ωστόσο η Wall Street έχασε τα αρχικά της κέρδη καθώς προκλήθηκε η εντύπωση στους επενδυτές ότι η Fed ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων φέτος παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 17.295 μονάδες, ο S&P σημειώνει απώλειες 0,77% στις 2.014 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται χαμηλότερα 0,37% στις 4.665 μονάδες.

Κυρίαρχη είδηση στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα αποτελέσματα της Apple (+7,7%), που ξεπέρασε με άνεση τις προβλέψεις για τα κέρδη και έσοδα, χάρη στις εντυπωσιακές πωλήσεις συσκευών iPhone.

Η μετοχή της Yahoo αντιδρά επίσης με άνοδο, μετά την ανακοίνωση διαμελισμού από την Alibaba.

Καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης οι μεγάλες εισηγμένες AT&T και U.S. Steel, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα Q4 της Boeing, του Facebook και της Qualcomm.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη φετινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για την νομισματική στρατηγική της Federal Reserve.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η επενδυτική ψυχολογία παραμένει επιφυλακτική και οι αγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με το επίκεντρο στις ελληνικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Τα αρνητικά πρόσημα επανέρχονται στα εμπορεύματα.

Το συμβόλαιο του χρυσού "χάνει" 7 δολαρια στα 1.287 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο βουλιάζει 2% στα 45,28 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v