Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο

Τα μηδενικά επιτόκια μεταφέρουν χρήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα για σίγουρα κέρδη και πολύ λίγα πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία για επενδύσεις, δήλωσε στο CNBC ο Bill Gross.

Gross: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο

H Fed πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κάποια στιγμή μέσα κοντά στον Ιούνιο, γιατί θέλει να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές ότι η πραγματική οικονομία είναι σημαντική, δήλωσε στο CNBC o Bill Gross.

«Ακόμα και με χαμηλό πληθωρισμό, αναγνωρίζουν ότι το μηδενικό επιτόκιο ή το σχεδόν μηδενικό επιτόκιο στις αγορές χρήματος διαστρεβλώνει τον καπιταλισμό» ανέφερε ο «γκουρού» των ομολόγων σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Street Sings».

«Τα μηδενικά επιτόκια μεταφέρουν χρήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα για σίγουρα κέρδη και πολύ λίγα πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία για επενδύσεις» τόνισε.

Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως υπάρχει και άλλος ένας λόγος για τον οποίο η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το καλοκαίρι.

«Υπάρχει η ανάγκη για τους αποταμιευτές και τους επενδυτές να λάβουν μια θετική απόδοση για τα χρήματα τους» σημείωσε ο Gross, λέγοντας πως τα σημερινά επιτόκια δημιουργούν αρνητικές αποδόσεις αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός.

«Κάποια στιγμή πρέπει να πάνε πιο κοντά σε ένα επιτόκιο στο ύψος του πληθωρισμού, του μελλοντικού πληθωρισμού, ώστε να επιτρέψουν στους αποταμιευτές και τους επενδυτές να αναλάβουν ρίσκο» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος αναμένει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα είναι πολύ αργή. Αυτή την στιγμή η αγορά προβλέπει ότι το επιτόκιο θα είναι στο 2% τον Φεβρουάριο του 2019, κάτι με το οποίο όπως τόνισε δεν διαφωνεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v