Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκορωσία: Σοκάρει τις αγορές με αναφορά default

Στο ετήσιο διάγγελμά του στο Μινσκ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Λευκορωσία έχει την δυνατότητα να δανειστεί έως $500 εκατ. από την γειτονική Ρωσία αλλά έκανε νίξη και για την δυνατότητα αναδιοργάνωσης του χρέους.

Λευκορωσία: Σοκάρει τις αγορές με αναφορά default

Τα διεθνή κρατικά ομόλογα της Λευκορωσίας βούλιαξαν μετά την δήλωση του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι η χώρα μπορεί να προτιμήσει να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του χρέους της, αντί να επιδιώξει νέα δάνεια.

Στο ετήσιο διάγγελμά του στο Μινσκ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Λευκορωσία έχει την δυνατότητα να δανειστεί έως $500 εκατ. από την γειτονική Ρωσία αν «η κατάσταση γίνει πολύ δύσκολη», αλλά έκανε νίξη και για την δυνατότητα αναδιοργάνωσης του χρέους.

Οι επενδυτές στις αγορές ομολόγων σοκαρίστηκαν με την αναφορά της στάσης πληρωμών, default, και «βύθισαν» την τιμή των δύο διεθνών ομολογιακών εκδόσεων της Λευκορωσίας –ένα έντοκο 1 δισ. δολ. που λήγει τον Αύγουστο και ένα 800 εκατ. δολ. που λήγει το 2018- με την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία.

Το ομόλογο 2015 κινείτο κοντά στην ισοτιμία το πρωί αλλά τώρα έχει διολισθήσει στα μόλις 72 σεντς στο δολάριο ενώ του 2018 έχει πέσει στα 65,5 σεντς στο δολάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Financial Times.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v