Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CRH: Αγοράζει εργοστάσια των Holcim και Lafarge

CRH: Αγοράζει εργοστάσια των Holcim και Lafarge

Η μετοχή της CRH εκτινάσσεται 6% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές χειροκροτούν την απόφαση της ιρλανδικής τσιμεντοβιομηχανίας να διαθέσει 6,5 δισ. ευρώ για την αγορά ενεργητικών των ανταγωνιστικών Holcim και Lafarge. Η συμφωνία έχει πολύ καλή χρηματιστηριακή υποδοχή, μολονότι θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με έκδοση νέων μετοχών.

Το deal θα ανεβάσει την CRH στην Νο3 θέση μεταξύ των επιχειρήσεων δομικών υλικών στον πλανήτη βάση κεφαλαιοποίησης. Πρόκειται μακράν για την μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της ιρλανδικής βιομηχανίας. Η πρότασή της για την αγορά των ενεργητικών ξεπέρασε την προσφορά ομάδας της οποίας ηγείτο η Blackstone.

Η CRH διαθέτει αξία 15,8 δισ. ευρώ στην αγορά. Μολονότι τείνει να επεκτείνεται μέσω εξαγορών αρκετές δεκαετίες τώρα, οι προηγούμενες συμφωνίες της ήταν μικρότερες και η επιχείρηση έχει δαπανήσει 24 δισ. δολ. για 650 εξαγορές από το 2000.

Η τωρινή συμφωνία αφορά όλες τις επιχειρήσεις τσιμέντου, σκυροδέματος και ασφάλτου της Lafarge στην Βρετανία, καθώς και ποικίλα αντίστοιχα ενεργητικά σε Βόρειο Αμερική, δυτική, κεντρική και ανατολική Ευρώπη καθώς και αναδυόμενες αγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v