Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Στροφή στο... ρεαλισμό από το ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μία εβδομάδα «πολεμικών» δηλώσεων, η κυβέρνηση εμφανίζεται διαλλακτικότερη, διαπιστώνει η JP Morgan. Εκτιμά ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα είναι δύσκολες.

JP Morgan: Στροφή στο... ρεαλισμό από το ΣΥΡΙΖΑ
Μικρή μεταστροφή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η JP Morgan σε σχετικό report με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στους Financial Times.

Ο διεθνής οίκος παρατηρεί πως οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν «πολεμικές», ενώ πλέον είναι ελαστικότερες.

Φαίνεται να αναγνωρίζεται ότι το «κούρεμα» στην ονομαστική αξία των ομολόγων είναι πολύ δύσκολο καθώς μάλιστα η Ελλάδα θα χρειαστεί στήριξη εφόσον οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν παραπάνω από λίγες εβδομάδες, τονίζει η JP Morgan.

O διεθνής οίκος αναγνωρίζει μια αλλαγή της οπτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα της προσέγγισης του χρέους, τονίζει ωστόσο πως για μια σειρά θέματα η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη.

Παράλληλα, επαναδιατυπώνει την πρόβλεψη ότι το μονοπάτι των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης θα είναι δύσβατο.

Η JP Morgan αναφέρει ακόμα ότι η μεγαλύτερη πίεση στη διαδιακασία αυτή ασκείται στην ελληνική πλευρά και όχι στους δανειστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v