Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Τεράστια ζήτηση για το πρώτο 30ετές ομόλογο

Η Ιρλανδία ακολουθεί τα βήματα της Πορτογαλίας και της Ιταλίας εκδίδοντας μακροχρόνια ομόλογα, για να εκμεταλλευθεί τα εξαιρετικά χαμηλά yields των ομολόγων της ευρωζώνης.

Ιρλανδία: Τεράστια ζήτηση για το πρώτο 30ετές ομόλογο

Η Ιρλανδία εκδίδει ένα νέο 30ετές κρατικό ομόλογο –το πρώτο με τέτοια διάρκεια- το οποίο συγκεντρώνει τεράστια ζήτηση στον επενδυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με τους FT, έχουν ήδη κατατεθεί παραγγελίες για πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση είναι πιθανό να κατεβάσει την τελική αποτίμηση χαμηλότερα από τους αρχικούς ψιθύρους για κοντά 100 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps, το σημείο αναφοράς στην ευρωζώνη, και πιο κοντά προς τος 90 μ.β. πάνω από τα mid swaps.

Η Ιρλανδία ακολουθεί τα βήματα της Πορτογαλίας και της Ιταλίας εκδίδοντας μακροχρόνια ομόλογα, για να εκμεταλλευθεί τα εξαιρετικά χαμηλά yields των ομολόγων της ευρωζώνης. Το 30ετές της Πορτογαλίας έφερε yield στο 4,13 per cent, ενώ της Ιταλίας 3,29%.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε 5,1% πέρσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Εφόσον επιβεβαιωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, θα είναι η καλύτερη χρονιά από το 2005.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v