Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 2ετίας το εμπορικό έλλειμμα

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 2ετίας το εμπορικό έλλειμμα

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλό δύο ετών στα 46,6 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω ευκαιριακών μεταβολών στις αγορές πετρελαίου, αν και οπωσδήποτε έπαιξαν ρόλο η άνοδος του δολαρίου και η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, όπως σχολιάζουν Αμερικανοί αναλυτές.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε 17,1% σε σύγκριση με τα 39,8 δισ. δολ. του Νοεμβρίου, καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν και οι εξαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Οι εξαγωγές τον Δεκέμβριο μειώθηκαν συνολικά 0,8% στα 194,9 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,2% στα 241,4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, στα ταμεία εμφανίστηκαν 278.000 νέοι άνεργοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v