Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια κέρδη του Dow στην Wall Street

Συνδυασμός ευνοϊκών εξελίξων ωθούν σε ισχυρά κέρδη την Wall Street επί 2η συνεδρίαση. Ούριος άνεμος από τις ευρωαγορές, ευχάριστη έκπληξη από τα επιτόκια Αυστραλίας. Διήμερη ανάκαμψη 11% για τις τιμές του πετρελαίου. Τριψήφια άνοδος του Dow Jones.

Κοκτέιλ από ευνοϊκές εξελίξεις απολαμβάνουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο: Την θεαματική ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου, την πρόοδο στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, την μείωση των αυστραλέζικων επιτοκίων καθώς και την εγχώρια δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις..

Τα ενθαρρυντικά νέα από την Ελλάδα ώθησαν σε υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στηρίζουν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε συνέχιση της ανοδικής τάσης από την χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,04% στις 17.546 μονάδες, ο S&P κινείται 0,75% υψηλότερα στις 2.036, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,58% στις 4.703 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε σημαντικά κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση, με άνοδο 1,3% για τον δείκτη S&P 500, χάρη στα κέρδη των εμπορευμάτων και τις ελληνικές εξελίξεις.

Τα κέρδη συνεχίζονται σήμερα στις ευρωαγορές, που κινούνται υψηλότερα καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο εκτινάχθηκε 11% αντιδρώντας στην παρουσίαση των βασικών θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το σχέδιο χρέους.

Η ανάκαμψη συνεχίζεται και για τις τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο του WTI στην Νέα Υόρκη να εκτινάσσεται σχεδόν 3%. Οι τιμές στα συμβόλαια τόσο του βρετανικού Brent όσο και του αμερικανικου WTI έχουν εκτιναχθεί 11% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Η τιμή του χρυσού διατηρεί αρνητική πορεία και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου "χάνει" 11 δολάρια στα 1.266 δολ. ανά ουγκιά. 

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας τερμάτισε στο υψηλότερο επίπεδο επτά ετών, όταν η κεντρική τράπεζα αιφνιδίασε τις αγορές μειώνοντας τα επιτόκια σε αρνητικό ρεκόρ. Η κίνηση της αυστραλέζικης τράπεζας υποδεικνύει ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη συντηρούν την προσπάθεια τόνωσης των οικονομιών με διευκολυντικές στρατηγικές. 

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένονται με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου, η Aetna, η AutoNation, η Archer Daniels Midland και η United Parcel Service ανακοινώνουν τα Q4 τους.

Με εκτίναξη αντιδρούν οι μετοχές των Staples και Office Depot στις φήμες για επικείμενη συγχώνευσή τους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v