Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτική λαιμαργία για τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Η Γερμανία άντλησε 4 δισ. ευρώ με έκδοση διετών ομολόγων με αρνητικό yield -0,22% σήμερα, με τους επενδυτές να καταθέτουν προσφορές 7,6 δισ. ευρώ στην δημοπρασία.

Επενδυτική λαιμαργία για τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Τα ευρωπαϊκά ομόλογα πουλιούνται σαν... ζεστά ψωμάκια σήμερα, αναφέρουν οι FT, σχολιάζοντας την αδηφάγο ζήτηση των επενδυτών για ομόλογα της ευρωζώνης.
 
Πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης σπεύδουν να «κλειδώσουν» στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού που έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα quantitative easing της ΕΚΤ. 
 
Έτσι, η Γερμανία άντλησε 4 δισ. ευρώ με έκδοση διετών ομολόγων με αρνητικό yield -0,22% σήμερα, με τους επενδυτές να καταθέτουν προσφορές 7,6 δισ. ευρώ στην δημοπρασία. 
 
Η ανακοίνωση του QE ύψους 60 δισ. ευρώ τον μήνα από την ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου, έχει προκαλέσει τεράστια ζήτηση κι έχει ρίξει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη –αλλά και όλη την Ευρώπη.
 
Η Σουηδία πούλησε επίσης ομόλογα λήξης 2019 ύψους 3,5 δισ. κορόνων, με yield -0,0503%. Επίσης η Ελβετία άντλησε 122,6 εκατ. ελβετικά φράγκα από 10ετή ομόλογα που διέθεσε με αρνητικό ρεκόρ απόδοσης μόλις 0,01% καθώς και 188 εκατ. φράγκα σε ομόλογα λήξης 2037 και yield 0,46%.
 
Τα yields στις δημοπρασίες ομολόγων ασθενέστερων ευρωπαϊκών οικονομιών παραμένουν υψηλότερα, αλλά και πάλι είναι αισθητά χαμηλότερα από τα ζενίθ της κρίσης. 
 
Η Πορτογαλία άντλησε 1,25 δισ. ευρώ από πρόσθετη έκδοση σε ομόλογο του 2025 με yield 2,5% που είναι κοντά σε αρνητικό χαμηλό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v