Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bρετανία: Νόμιμο το Airbnb στο Λονδίνο

Νέοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα θα επιτρέπουν στους Λονδρέζους να επινοικιάζουν τα διαμερίσματα τους σε ιστοσελίδες όπως το Airbnb.

Bρετανία: Νόμιμο το Airbnb στο Λονδίνο

Oι κάτοικοι του Λονδίνου θα έχουν την δυνατότητα να εκμισθώνουν τα σπίτια τους μέσω ιστοσελίδων όπως το Airbnb, χάρη σε μια τροποποίηση στην νομοθεσία σχετικά με την στέγαση στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ήδη υπάρχουν χιλιάδες κατοικίες στην πρωτεύουσα που διαφημίζονται για βραχυπρόθεσμες εκμισθώσεις, αλλά τυπικά η πρακτική είναι παράνομη και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο ως και 20.000 λίρες αν δεν εξασφαλίσουν ειδική άδεια.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η απόφαση για την ανανέωση της νομοθεσίας ειδικά για το Λονδίνο ανακοινώθηκε την Δευτέρα. Σε γραπτή ανακοίνωση, ο υπουργός στέγασης Μπράντον Λιούις επέκρινε την σημερινή νομοθεσία ως «ξεπερασμένη».

«Θέλουμε να ανανεώσουμε αυτούς τους νόμους για να δώσουμε ώθηση στην οικονομία του διαμοιρασμού, δεδομένης της δημοτικότητας ιστοσελίδων όπως το Airbnb και το Onefinestay, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εκμισθώσουν την ιδιοκτησία τους για μικρό χρονικό διάστημα» υποστήριξε.

Με βάση το νέο νόμο, οι ιδιοκτήτες θα έχουν την δυνατότητα να εκμισθώσουν το σπίτι τους , το διαμέρισμα ή το δωμάτιο τους ως και τρεις μήνες το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v