Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Williams (Fed): Πλησιάζει η στιγμή για την αύξηση επιτοκίων

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι πλησιάζει η στιγμή που η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας John Williams.

Williams (Fed): Πλησιάζει η στιγμή για την αύξηση επιτοκίων

H Fed δεν πρέπει να διστάσει να αυξήσει τα επιτόκια από φόβο ότι θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο John Williams ανέφερε πως ο χρόνος που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια πλησιάζει όλο και πιο κοντά, λόγω των μεγαλύτερων από τις αναμενόμενες αυξήσεις στους μισθούς τον Ιανουάριο και τα «πολύ δυνατά» στοιχεία για τις προσλήψεις.

«Οι οικονομικές συνθήκες πλησιάζουν όλο και πιο κοντά σε αυτές όπου έχει νόημα να σκέφτεσαι σοβαρά για την έναρξη μιας διαδικασίας ομαλοποίησης» ανέφερε ο κ. Williams σε συνέντευξη του στους Financial Times.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να μπούμε σε αυτό υποθέτοντας πως θα έχουμε μια απόλυτα ομαλή πορεία και ότι δεν θα υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις και αναστάτωση, κυρίως γιατί είμαστε σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή όπου η ο πλανήτης πηγαίνει προς την μία κατεύθυνση και εμείς προς την άλλη» πρόσθεσε.

«Δεν θα το έβλεπα αυτό ως ένα τεράστιο κίνδυνο ή ρίσκο ή επιχείρημα κατά του να κάνουμε αυτό που πρέπει» επισήμανε ο κ. Williams.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v