Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20: Δέσμευση για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης

Οι οικονομικοί ρυθμιστές της Ομάδας των 20, καλωσόρισαν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, παρά τις γερμανικές ανησυχίες για το πρόγραμμα. Στο ανακοινωθέν ζητείται επίσης συντονισμένη δράση για την πάταξη της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων.

G20: Δέσμευση για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης

Ζοφερή εικόνα περιέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 για την παγκόσμια οικονομία και δεσμεύθηκαν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό και νομισματικό εργαλείο για να τονωθεί η ανάπτυξη, εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

Στο κοινό ανακοινωθέν τους μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, τόνισαν: «Θα αναθεωρούμε διαρκώς τις τακτικές νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής και, αν χρειαστεί, θα δράσουμε αποφασιστικά.

Στο ανακοινωθέν ζητείται επίσης συντονισμένη δράση για την πάταξη της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων, με την σύσταση «οδηγιών για την ενίσχυση της διαφάνειας των συστημάτων πληρωμών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος κατάχρησης με σκοπό την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και το ξέπλυμα χρήματος.»

Κατά την διάρκεια της συνόδου της G20, υπογραμμίστηκαν οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη και την Ιαπωνία, καθώς και η επιβράδυνση σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.

Οι οικονομικοί ρυθμιστές της Ομάδας των 20, καλωσόρισαν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, παρά τις γερμανικές ανησυχίες για το πρόγραμμα, και δήλωσαν ότι η απόφαση θα υποστηρίξει πρόσθετα την ανάκαμψη στην ευρωζώνη.

Τόνωση στην παγκόσμια ανάπτυξη θα προσφέρει και η μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v