Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aena: ΙΡΟ... απογείωση στο ισπανικό χρηματιστήριο

Η μετοχή της ισπανικής επιχείρησης λειτουργίας αεροδρομίων, Aena, εκτινάσσεται 16% στις πρώτες διαπραγματεύσεις της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης

Aena: ΙΡΟ... απογείωση στο ισπανικό χρηματιστήριο

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εισαγωγής που πραγματοποιείται στο ισπανικό χρηματιστήριο τα τελευταία επτά χρόνια. 

Η μετοχή της ισπανικής επιχείρησης λειτουργίας αεροδρομίων, Aena, εκτινάσσεται 16% στις πρώτες διαπραγματεύσεις της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Η εισαγωγή της μετοχής πραγματοποιήθηκε στα 58 ευρώ και η τιμή διαμορφώθηκε στο υψηλότερο σημείο της προβλεπόμενης κλίμακας αποτίμησης.

Η αποτίμηση παράγει μια μετοχική αξία του ομίλου στα 8,7 δισ. ευρώ και δίνει την δυνατότητα στην ισπανική κυβέρνηση (η οποία μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων διαθέτει προς πώληση το 49% της Aena) να αντλήσει έως 4,3 δισ. ευρώ.

Η Aena λειτουργεί αερολιμένες στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη, καθώς και το αεροδρόμιο Λούτον στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Χοσέ Μανουέλ Βάργκας, δήλωσε μια ημέρα πριν το ΙΡΟ της αεροπορικής επιχειρήσεις, στους FT, ότι «η Aena εκπροσωπεί την δυναμική επιστροφή της ισπανικής οικονομίας, κάτι που προφανώς αντιλαμβάνετια πλήρως η αγορά.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v