Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” 240 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρές πιέσεις καταγράφηκαν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για τις εταιρίες παροχής στεγαστικών δανείων εντάθηκε μετά την είδηση ότι οι κατασχέσεις εκτινάχθηκαν σε ιστορικό υψηλό στο δ’ τρίμηνο. Με απώλειες 240 μονάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, απώλειες άνω του 2% για Nasdaq, S&P 500. Με σημαντική πτώση έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ισχυρές πιέσεις καταγράφηκαν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για τις εταιρίες παροχής στεγαστικών δανείων εντάθηκε μετά την είδηση ότι οι κατασχέσεις εκτινάχθηκαν σε ιστορικό υψηλό στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones έκλεισε στις στις 12.075,96 μονάδες, χάνοντας 242 μονάδες ή 1,92%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,15%, στις 2.350,57 μονάδες. Απώλειες 2,04% για τον S&P 500 στις 1.377,95 μονάδες.

Αναλυτικότερα, κλιμακώθηκαν σήμερα οι ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική κατάσταση των εταιριών που παρέχουν στεγαστικά δάνεια σε πελάτες μειωμένης πιστωτικής φερεγγυότητας, μετά και την είδηση ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν καταφέρνουν να αποπληρώσουν το δάνειό τους και εισέρχονται σε διαδικασία κατασχέσεως, εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό στο δ’ τρίμηνο του παρελθόντος έτους.

Παράλληλα, η New Century ανακοίνωσε ότι η SEC θα ξεκινήσει σύντομα έρευνα στην εταιρία, ενώ Αμερικανοί χρηματιστές δεν αποκλείουν τη διαγραφή των τίτλων της εταιρίας από το NYSE.

Ισχυρή πτώση για τη μετοχή της Accredited Home Lenders, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, με τη Citigroup να υποχωρεί κατά 2,2% μετά τη βελτίωση της προσφοράς της για την ιαπωνική χρηματιστηριακή Nikko. Σημαντικές απώλειες για τις American Express και JP Morgan Chase.

Στο μεταξύ η Texas Instruments προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της στο α΄ τρίμηνο θα κινηθούν έως τα 3,22 δισ. δολάρια. Οι νέες εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις της εταιρίας, προβληματίζοντας την αγορά για το σύνολο των τεχνολογικών τίτλων.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Goldman Sachs ύστερα από την αύξηση 29% που σημείωσαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του αμερικανικού κολοσσού, τα οποία και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 0,2%.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 2,56%, στα 13,73 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε απώλειες 2,79%, στα 10,12 δολάρια. Απώλειες 3,05% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 39,73 δολάρια.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,16%, στις 6.162,2 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,15%, στις 5.432,94 μονάδες. Απώλειες 1,36% για τον DAX 30, στις 6.623,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v